KURSSIT

SYYSKAUSI 2022

Ilmoittautuminen kursseille MyClubissa (katso ohjeet: https://tanssitiimi.com/ilmoittautuminen/) tai sähköpostitse (tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com – osallistujan/osallistujien nimi/nimet, kurssin/ kurssien nimet, sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Lähetämme sähköpostitse ilmoittautuneille linkin jäsentilin aktivoimiseksi.

AIKUINEN & LAPSI 2-5v. TANSSII, 10x60min 120€/pari

Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13 E 80)
Aika: 13.9.-22.11.2022 tiistaisin klo 16.00-17.00 (ei opetusta 18.10. vk 42 – syysloma)
Opettaja: Iisa Niemi
Kurssimaksu: 120€/pari
Oppilasminimi: 7 (paria)

Kurssikuvaus:
Kurssilla tutustutaan tanssiliikuntaan, omaan liikkuvaan kehoon ja ryhmässä toimimiseen lapsilähtöisesti ja mukavan yhteisen tekemisen kautta. Liikuntaleikit, erilaiset välineet, tutut musiikit, laulut ja lorut innostavat liikkumaan ja käyttämään kehoa monipuolisesti. Lapsen iänmukaiset perusliikuntataidot, kehonhallinta ja liikeilmaisu kehittyvät ja hän saa minäpystyvyyttään vahvistavia kokemuksia turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Lapsi osallistuu kurssille yhdessä vanhempansa tai muun tutun ja turvallisen aikuisen kanssa. Yhteinen toiminnallinen hetki on laatuaikaa molemmille ja aikuinenkin saa kevyen treenin. Mukaan juomapullo ja molemmille asu, jossa on mukava liikkua. Lapset liikkuvat paljain jaloin.

NYKYTANSSIN JA JAZZIN ALKEET, taso 1-2, 8x75min 100€


Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13 E 80)
Aika: 25.9. – 27.11.2022 sunnuntaisin klo 16.00-17.15 (ei opetusta 18.10. vk 42 tai isänpäivänä 13.11.)
Opettaja: Varmistuu myöhemmin
Kurssimaksu: 100€
Oppilasminimi: 7 hlöä

Lajikuvaus:
Nykytanssi on vuorovaikutteinen ja ilmaisuvoimainen tanssilaji, jolle on ominaista tilan, tasojen ja liikelaatujen monipuolinen käyttö ja improvisaatio. Jazztanssi puolestaan perustuu musiikin ja liikkeen väliseen rytmikkääseen vuoropuheluun. Lajille ominaisia ovat koordinaatiota vaativat vauhdikkaat käsien ja jalkojen liikesarjat, mehukkaat siluetit, kehonosien isolaatiot, sekä hypyt ja piruetit.

Kurssikuvaus:
Kurssilla opetellaan nykytanssin ja jazzin alkeita ja kaikille tanssijoille tärkeitä perustaitoja. Lajien tekniikkaan, liikekieleen, ilmaisuun ja sanastoon tutustutaan rennossa ilmapiirissä ja omaa kehoa kuunnellen. Kurssilla opitaan kehon kannatuksen ja linjaamisen perusteet, sekä turvallinen tapa harjoitella. Tanssiharrastus kehittää kehoa kokonaisvaltaisesti ja innostaa monipuoliseen liikkumiseen. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kurssi sopii uutta harrastusta aloittaville ja perusteiden kertaamisesta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on tarjota valmiudet tanssiharrastamisen jatkamiseen. Tuntiasuna on asu, jossa on mukava liikkua. Paljaat jalat tai puuvillasukat. Pitkä tukka kiinni ja juomapullo mukaan.

AIKUISBALETIN ALKEET, taso 1-2, 8x75min 100€


Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13 E 80)
Aika: 25.9. – 27.11.2022 sunnuntaisin klo 14.45-16.00 (ei opetusta 18.10., vk 42 tai isänpäivänä 13.11.)
Opettaja: Varmistuu myöhemmin
Kurssimaksu: 100€
Oppilasminimi: 7 hlöä

Lajikuvaus:
Baletti on monipuolinen ja teknisesti haastava tanssilaji, jolle tyypillistä on määrätyn estetiikan tavoittelu erilaisten illuusioiden luomiseksi. Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin muoto, ja lajin pitkät perinteet antavat sille aivan erityisen luonteen. Suosittelemme balettia kaikille tanssijoille, sillä kaikkien taidetanssilajien tekniikat pohjautuvat balettitekniikkaan.

Kurssikuvaus:
Kurssilla opetellaan klassisen baletin alkeita ja tanssijalle tärkeitä perustaitoja. Kurssilla baletin tekniikkaan, liikekieleen, ilmaisuun ja sanastoon tutustutaan rennossa ilmapiirissä ja omaa kehoa kuunnellen. Aikuisbaletti antaa ryhdikkään olemuksen ja kehittää kehonhallintaa, keskittymiskykyä, voimaa, liikkuvuutta, rytmitajua, koordinaatiota ja tasapainoa. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kurssi sopii uutta harrastusta aloittaville ja perusteiden kertaamisesta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on innostaa tanssiharrastamisen jatkamiseen. Tuntiasuna on istuva asu, jossa on mukava liikkua, sekä puuvillasukat tai balettitossut. Pitkä tukka kiinni ja juomapullo mukaan.

PARITANSSI, taso 1-2, 6x75min 80€/hlö


Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13 E 80)
Aika: 30.9. – 11.11., perjantaisin klo 17.30-18.45 (ei opetusta 4.11.)
Opettaja: Satu Hakamäki
Kurssimaksu: 80€
Oppilasminimi: 7 hlöä

Kurssikuvaus:
Kurssilla opetellaan foksin, fuskun ja valssin alkeet sekä viemisen ja seuraamisen perusteita. Näillä taidoilla pystyt tanssimaan suurimman osan kappaleista eli kurssi antaa hyvät tanssivalmiudet juhliin ja tanssilavoille. Tulit sitten yksin, kaksin tai porukalla, olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kurssi sopii uutta harrastusta aloittaville ja aiemmin opitun kertaamisesta kiinnostuneille.

Tanssikoulu on sateenkaarihenkinen. Emme tee oletuksia osallistujien sukupuolesta, suuntautumisesta tai viejän ja seuraajan rooleista. Toimintaan osallistuvat sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita. (https://tanssitiimi.com/turvallisemman-tilan-periaatteet/)

VOGUE FEMME – tiiviskurssi, avoin taso, 3x90min


Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13 E 80)
Aika: 4.11 klo 17.15-18.45, 5.11. klo 15.30-17.00 ja 6.11. klo 15.30-17.00
Opettaja: Lotta Lähteenmäki
Kurssimaksu: Koko kurssi 50€, 2 päivää 35€, 1 päivä 20€
Oppilasminimi: 7 hlöä

Lajikuvaus:
Voguing on New Yorkin Harlemin mustien ja latinoiden LGBTQ-yhteisöjen keskuudessa syntynyt alakulttuuri ja muotimaailmasta inspiroitunut tanssilaji. Voguing-tyylejä on useita (esim. old way, new way, femme) ja kullakin tyylillä on omat tyypilliset tekniikkansa ja liikekielensä. Kaikille voguing-tyyleille on tyypillistä runsas käsitekniikoiden käyttö, tyylitellyt kävelyt, erilaiset poseeraukset, sekä itsevarma asenne. Femme – tyylille ominaista on liikekielen pehmeys, pyöreys ja dramaattisuus, sekä kehon muodoilla liioittelu.


Kurssikuvaus: Kurssilla opetellaan vogue femme tyyliä ja tutustutaan sen viiteen elementtiin (catwalk, handsperformance, spins and dips, duckwalk ja floor performance). Aikaisempaa kokemusta voguingista ei tarvita. Harjoituksia lähestytään oppilaslähtöisesti, eli opettaja voi tarpeen mukaan antaa helpompia tai haastavampia variaatioita tunneilla tehtävistä harjoituksista. Lajin tyylin vuoksi osallistujien alaikäraja on 14 vuotta. Tuntiasuna on omanlainen treeniasu ja puuvillasukat. Pitkät hiukset kiinni ja juomapullo mukaan.

Tanssikoulu on sateenkaarihenkinen. Emme tee oletuksia osallistujien sukupuolesta tai suuntautumisesta. Toimintaan osallistuvat sitoutuvat noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita. (https://tanssitiimi.com/turvallisemman-tilan-periaatteet/)

Tanssia kesäilloissa POP-IN 5.–12.6.2022

Ihanat alkukesän hetket Tanssitiimin ilta-auringon valaisemassa tanssisalissa

Tanssia kesäilloissa POP-IN tanssitapahtuma tarjoaa virkistävän lähdön kuumaan kesään. Tunnit myydään kahden tunnin komboina. Valitse niin monta komboa kuin haluat ja tule mukaan, kun sinulle parhaiten sopii. Kaikki tunnit ovat avoimen tason tunteja – ei vaikeita koreografioita vaan sykettä, liikettä, vuorovaikutusta ja tekemisen riemua!

  1. Luo käyttäjätili MyClubiin ja liity Tanssikoulu Tanssitiimin oppilaaksi tai kirjaudu MyClub-tilillesi (ks. https://tanssitiimi.com/ilmoittautuminen/)
  2. Ilmoittaudu Tanssia kesäilloissa tapahtumaan
  3. Valitse haluamasi tuntikombot
  4. Laskutamme tunnit sähköpostitse valitsemiesi tuntien mukaan
KOMBOTENNAKKOHINTA 31.5.2022 €HINTA €
12022
23639
35256
46670
58084
69296
RAJATON110120

STEPIN ALKEET – tiiviskurssi 5x 2h alk. la 21.8. klo 14.00-16.00 – HUOM! kurssia jatketaan kauden loppuun, tunti klo 14.00-15.00 lukujärjestyksessä!

Opettaja: Minna Karesluoto Kurssimaksu: 100€ Ilmoittautuminen: MyClub – tapahtumat

Stepin alkeiden – tiiviskurssilla stepin harjoittelu aloitetaan aivan alkeista ja haltuun otetaan steppaajan perustaidot. Alkeiskurssilla opittujen taitojen avulla pääsee harrastamisessa hyvin alkuun ja jatkamisesta kiinnostuneet voivat jatkaa opintoja avoimen tason tunneilla. Steppi on tanssia ja musiikkia – liikkeellä tuotettuja rytmejä ja tanssi-ilmaisua. Se on rytmikäs ja iloinen tanssilaji, jossa steppaajan keho ja kengät toimivat ikään kuin soittimina. Steppiä tanssitaan nahkakengillä, joiden kärjissä olevien kovien metallilevyjen napautuksista, iskuista ja raahauksesta lähtee erilaisia ääniä.  Alkeiskurssin ensimmäisille kerroille voit saapua vaikka vaaleapohjaisissa tennareissa – opettaja opastaa oikeanlaisten kenkien hankinnassa. Steppikurssilla asuna on omanlainen rento, liikkumiseen sopiva asu ja steppikengät. Muista juomapullo!

TPO 9-13v. ja 13+v. KOREOGRAFIA & KOMPOSITIO: 10 x kurssi alk. 11.1.2021 (ei opetusta vk 8)

Opettaja: Suvi Salmenkivi ja Laura Wiklund Kurssimaksu: 50€, kurssi kuuluu rajattomaan lukukausimaksuun Ilmoittautuminen: kauden alkuun mennessä

Kurssin aikana tanssin TPO-oppilaat pääsevät tekemään sitä, mikä on tanssista kaikkein parasta – nimittäin luomaan yhdessä oman koreografian, joka on juuri heille tehty! Kurssilla oppilaat koostavat oppilaiden omista pienistä liikesommitelmista ja opettajan liikemateriaalista yhdessä opettajan kanssa oppilaiden vahvuuksia hyödyntävän koreografian kevään tanssilyhytelokuvan kuvauksia varten. Kompositiolla tarkoitetaan ohjatun improvisaation (oma luova liike-ilmaisu) avulla luotua liike-materiaalia. Teos luodaan kokonaisuudessaan yhdessä, eli kurssilla oppilaat pääsevät osallistumaan myös musiikin/äänimaailman, kuvauslokaation, puvustuksen ja rekvisiitan suunnitteluun. Toivoisimme, että kaikki TPO-oppilaamme pääsivät osallistumaan tälle kurssille, sillä yhdessä tekeminen on tosi motivoivaa ja projektista tulee varmasti kiva! Kurssin opettajina toimivat Tanssitiimissä opetusharjoitteluaan keväällä 2021 suorittavat Suvi Salmenkivi ja Laura Wiklund.

ROUTES, PHYSICAL CONTEMPORARY MOVEMENT & DANCE – tiiviskurssi (nuoret/aikuiset): 6 x 90min 6.3.- 17.4.2021 (ei opetusta vk 13, Pääsiäinen)

Opettaja: Laura Wiklund Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13E 80) Aika: lauantaisin 11.30- 13.00 Kurssimaksu: 50€ Ilmoittautuminen: 27.2.2021 mennessä, s-postitse, tekstiviestitse tai MyClubissa

Tunneilla tehdään liikemateriaalia inspiroituneena laajasta ja vauhdikkaasta tilan käytöstä, soljuvasta keskustalähtöisestä lattiatekniikasta ja reaktiivisesta improvisaatiosta. Lähestymme liikettä kehon luisesta rakenteesta, painovoimasta ja energian siirrosta käsiin. Raajojen ja keskustan välisen yhteyden ymmärtäminen, löytäminen ja vahvistaminen ovat keskeisessä roolissa. Kurssilla otetaan vaikutteita David Zambranon alun perin kehittämästä flying low-tekniikasta. Kurssin opettaja toimii Tanssitiimissä opetusharjoitteluaan keväällä 2021 suorittava Laura Wiklund. Laura on opiskellut tekniikkaa Falmouthin yliopistossa Englannissa yliopiston opettajien johdolla.

Suosittelemme kerrospukeutumista tunneille, sillä osa harjoitteista hyötyy ihon kosketuspinnasta ja osa vaatteiden suomasta luistosta. Pitkät hiukset kiinni.

%d bloggers like this: