KURSSIT

TPO 9-13v. ja 13+v. KOREOGRAFIA & KOMPOSITIO: 10 x kurssi alk. 11.1.2021 (ei opetusta vk 8)

Opettaja: Suvi Salmenkivi ja Laura Wiklund Kurssimaksu: 50€, kurssi kuuluu rajattomaan lukukausimaksuun Ilmoittautuminen: kauden alkuun mennessä

Kurssin aikana tanssin TPO-oppilaat pääsevät tekemään sitä, mikä on tanssista kaikkein parasta – nimittäin luomaan yhdessä oman koreografian, joka on juuri heille tehty! Kurssilla oppilaat koostavat oppilaiden omista pienistä liikesommitelmista ja opettajan liikemateriaalista yhdessä opettajan kanssa oppilaiden vahvuuksia hyödyntävän koreografian kevään tanssilyhytelokuvan kuvauksia varten. Kompositiolla tarkoitetaan ohjatun improvisaation (oma luova liike-ilmaisu) avulla luotua liike-materiaalia. Teos luodaan kokonaisuudessaan yhdessä, eli kurssilla oppilaat pääsevät osallistumaan myös musiikin/äänimaailman, kuvauslokaation, puvustuksen ja rekvisiitan suunnitteluun. Toivoisimme, että kaikki TPO-oppilaamme pääsivät osallistumaan tälle kurssille, sillä yhdessä tekeminen on tosi motivoivaa ja projektista tulee varmasti kiva! Kurssin opettajina toimivat Tanssitiimissä opetusharjoitteluaan keväällä 2021 suorittavat Suvi Salmenkivi ja Laura Wiklund.

AIKUINEN & LAPSI Tanssii (3-6v.): 10 x 45-60min

Opettaja: Iisa Niemi Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13E 80) Aika: lauantaisin 10.30- n. 11.30: 30.1., 6.2., 20.2., 6.3., 13.3., 20.3., 10.4., 17.4, 1.5. ja 8.5., sekä mahdolliset esitysharjoitukset viikolla 20 tai 21. Kurssimaksu: 120€ (yht. 1 aikuinen & 1 lapsi) Ilmoittautuminen: 24.1.2021 mennessä

Aikuinen & lapsi (3-6v.) tanssii – tunnilla tanssin maailmaan sukelletaan kivan yhteisen tekemisen kautta. Omaan kehoon ja sen erilaisiin liikkumistapoihin, sekä yksin että yhdessä tekemiseen tutustutaan aisti- ja mielikuvitusmatkailun, tanssileikkien, oman luovan liikkeen, lorujen ja laulujen, tanssivälineiden ja kehorytmien avulla. Tehtävät harjoitteet kehittävät lapsen perusliikuntataitoja ja kehotuntemusta, sekä auttavat lasta omaksumaan erilaisia voimankäytön ja koskettamisen tapoja. Tunti innostaa lasta liikkumaan ja vahvistaa lapsen minäpystyvyyden kokemusta, sekä vuorovaikutus- ja ryhmätyöskentelytaitoja. Oman aikuisen kanssa on turvallista tutustua harrastamiseen ja yhdessä vietetty mukava toiminnallinen hetki on laatuaikaa teille molemmille! Pienet saavat tällä tunnilla olla pääroolissa ja siksi myös tunnin kesto on liukuva – tunti voidaan ryhmän vireystila huomioon ottaen päättää tarvittaessa myös vähän aiemmin. Tunnille voi lapsen kanssa tulla, vaikka äiti, pappa tai isompi sisarus – mieluiten kuitenkin aina sama, lapselle tuttu ja turvallinen aikuinen. Tällä tunnilla aikuinenkin saa kevyen treenin – varatkaa siis mukaan juomapullo ja molemmille sellainen asu, jossa on kiva ja helppo liikkua.


Lasten tanssiasuna on lastentanssitunneilla omanlainen tanssimiseen ja liikkumiseen innostava asu, esim. trikooasu (pitkähihainen ja legginsit) tai balettimekko. Tukka kiinni omalla tyylillä. Tunnilla tanssitaan paljain varpain, sillä salimme lattia on tossujen, sukkien ja sukkahousujen kanssa liian liukas lapsilleMuista ottaa mukaan oma juomapullo!

ROUTES, PHYSICAL CONTEMPORARY MOVEMENT & DANCE – tiiviskurssi (nuoret/aikuiset): 6 x 90min 6.3.- 17.4.2021 (ei opetusta vk 13, Pääsiäinen)

Opettaja: Laura Wiklund Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimi (Tuureporinkatu 13E 80) Aika: lauantaisin 11.30- 13.00 Kurssimaksu: 50€ Ilmoittautuminen: 27.2.2021 mennessä, s-postitse, tekstiviestitse tai MyClubissa

Tunneilla tehdään liikemateriaalia inspiroituneena laajasta ja vauhdikkaasta tilan käytöstä, soljuvasta keskustalähtöisestä lattiatekniikasta ja reaktiivisesta improvisaatiosta. Lähestymme liikettä kehon luisesta rakenteesta, painovoimasta ja energian siirrosta käsiin. Raajojen ja keskustan välisen yhteyden ymmärtäminen, löytäminen ja vahvistaminen ovat keskeisessä roolissa. Kurssilla otetaan vaikutteita David Zambranon alun perin kehittämästä flying low-tekniikasta. Kurssin opettaja toimii Tanssitiimissä opetusharjoitteluaan keväällä 2021 suorittava Laura Wiklund. Laura on opiskellut tekniikkaa Falmouthin yliopistossa Englannissa yliopiston opettajien johdolla.

Suosittelemme kerrospukeutumista tunneille, sillä osa harjoitteista hyötyy ihon kosketuspinnasta ja osa vaatteiden suomasta luistosta. Pitkät hiukset kiinni.

SUUNNITTEILLA MYÖS:

AIKUISBALETIN alkeet/perusteet – tiiviskurssi

SHUFFLEN alkeet – tiiviskurssi

KARAKTÄÄRITANSSIN perusteet – tiiviskurssi

STREETIN alkeet – tiiviskurssi

%d bloggers like this: