LAPSET 3-13v.

KATSO MYÖS!

TANSSIPEUHU 3-6v. + aikuinen – tiiviskurssi alk. 4.9. klo 10-11 (ei opetusta vk 41)

TANSSIVA ILTAPÄIVÄKERHO 1-6-LUOKKALAISILLE MA,KE,PE KLO 13-17

LASTENTANSSI/SATUBALETTI 3-6v. taso 1: 45min

Lastentanssitunnilla tanssin maailmaan ja tanssitunnilla ryhmässä harjoitteluun tutustutaan musiikkiin liikkumisen, tanssileikkien, liikuntalorujen – ja laulujen, oman luovan liikkeen ja pienten yhteisten tanssisommitelmien avulla. Tunneilla opetellaan liikkumisen perustaitoja ja sanastoa (esim. tasapainoilla, hiipiä, hypätä, pyörähtää) ja opitaan miten oma liikkuva keho toimii. Mielikuvitusmatkailuun perustuvat harjoitukset, kivat musiikit ja erilaiset tanssivälineet innostavat pienet tanssijat liikkeelle. Tanssitunneilla on yleensä jokin opeteltava aihe (esim. liikkeen eri tasot) ja jokin muistamista helpottava teema (esim. sirkuseläimet). Tunti vahvistaa lapsen minäpystyvyyden kokemusta, vuorovaikutustaitoja ja innostaa oman kehon luovaan ja monipuoliseen käyttämiseen. Perusliikuntataidot, kehotuntemus, kehonhallinta, itseilmaisu, itseluottamus ja musikaalisuus kehittyvät kuin huomaamatta kun tunnilla on kivaa! Lastentanssi ei valmista oppilasta mihinkään tiettyyn lajiin, vaan tarjoaa valmiuksia liikuntaharrastuksen jatkamiselle. Oman lajin voi päättää vasta tanssiopintojen myöhemmässä vaiheessa.


Tanssiasuna on lastentanssitunneilla omanlainen tanssimiseen ja liikkumiseen innostava asu, esim. trikooasu (pitkähihainen ja legginsit) tai balettimekko. Tukka kiinni omalla tyylillä. Tunnilla tanssitaan paljain varpain, sillä tossut, sukat ja sukkahousut ovat tanssisalimme lattialla turhan liukkaat lapsille. Muista ottaa mukaan oma juomapullo!

NYKY/JAZZ 7-12v. taso 1-2 : 60min

Nyky/Jazz lapset – tunnilla tutustutaan nykytanssin ja jazztanssin maailmaan, liikekieleen ja ilmaisuun, sekä opitaan tanssijan perustaitoja. Omaan liikkuvaan kehoon, tanssitunnin rakenteeseen, tanssilajien alkeisiin, ryhmässä yksin ja yhdessä tanssimiseen, rytmiikkaan, liikeilmaisuun ja erilaisiin tilankäytön tapoihin tutustutaan tanssin perusharjoitteiden, luovan liikkeen, liiketehtävien, helppojen koreografioiden ja itse tehtyjen tanssisommitelmien avulla. Perusliikuntataidot, kehontuntemus, kehonhallinta, rytmitaju, voima, tasapaino ja liikkuvuus kehittyvät ja tunneilla tutustutaan myös liikkujan perussanastoon (esim. polvennostohyppy, plie, chasse, piruetti). Perusharjoitteissa on yleensä jokin opeteltava aihe (esim. liikkeen pehmeä & kova laatu) ja jokin muistamista helpottava teema (esim. pehmis/mehujää). Tavoitteena on, että oppilas kokee tanssimisen iloa, oivaltaa kehonsa potentiaalin ja innostuu myös jatkamaan tanssiharrastustaan. Tunti valmistaa oppilasta myöhempiin tanssin opintoihin ja tarjoaa valmiudet eritoten nyky- ja jazztanssin jatkamiselle.


Nyky/Jazz lapset-tunneilla asuna on trikoohousut ja pitkä- ja lyhythihainen t-paita tai toppi. Pitkä tukka siististi kiinni (jos tukka on tosi pitkä esim. nutturalla tai letillä) Tunnilla tanssitaan puuvillasukat tai (jazz)tossut jalassa ja paljain jaloin.

BALETTI 10-16v. taso 1-2: 60min


Baletti nuoret – tunnilla tutustutaan klassisen baletin maailmaan yksin ja yhdessä tanssien, sekä opitaan balettiharrastuksen alkeet. Baletti on hienostunut, kaunis, vaikuttava ja teknisesti vaativa tanssilaji, joka kannattaa aloittaa jo nuorena, jos haluaa päästä pitkälle. Balettiharrastus kehittää kehoa kokonaisvaltaisesti: ryhtiä, voimaa, notkeutta, tasapainoa, rytmitajua, koordinaatiota, keskittymiskykyä, liikeilmaisua ja eläytymistä. Balettitekniikka on tanssin perustekniikkaa ja suosittelemme tuntia kaikille tavoitteellisesti harrastaville oppilaillemme. Tällä balettitunneilla emme vielä seuraa baletille tyypillistä tuntirakennetta kokonaisuudessaan, mutta tutustumme kuitenkin baletille ominaiseen täsmälliseen työskentelyyn. Baletin perustaitoja voidaan opetella myös luovan liikkeen avulla. Etenemme ryhmän tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, eikä aikaisempaa kokemusta lajista tarvita. Tunnin tavoitteena on luoda valmiudet balettiharrastuksen jatkamiselle.


Baletti lapset- tunneilla asuna on sukkikset, balettitossut, oman valinnan mukaan joko sortsit tai tuntihame, sekä baletin tuntipuku (musta tai valkoinen). Pitkä tukka siististi kiinni.

TANSSI-AKROBATIA 7-12v. taso 1-2: 60min


Tanssi-akrobatia-tunnilla harjoitellaan voima-ja notkeusakrobatiaa, sekä pyritään kehittämään kokonaisvaltaisesti kehonhallintaa, motoriikkaa ja liikkuvuutta. Tutuiksi tulevat voimistelun (kuperkeikat, kärrynpyörät, käsilläseisonta, siltakaadot yms.), lattia-akrobatian perusliikkeet, sekä niiden erilaiset variaatiot. Tunnilla kehitetään liikkeisiin vaadittavaa voimaa, koordinaatiota ja ketteryyttä, sekä perehdytään liikkeiden takana oleviin perusmekanismeihin ja liikkeiden turvalliseen suorittamiseen. Tanssi-akrobatian tunneilta saat varmuutta ja voimaa paitsi akroiluun, myös tanssilliseen liikeilmaisuun ja improvisaatioon, sekä opit miten, akrobatiaa voidaan käyttää tanssin osana. Akrobatiaryhmä etenee oppilaiden yksilöllisen taitotason, tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta akrobatiasta. Kaikki tehtävät harjoitukset voi ja pitää suorittaa oman tasonsa mukaisesti. Opettaja ohjeistaa oppilaita ”skaalaamaan” liikkeitä omaan taitotasoon sopivaksi. Turvallisuus on tällä tunnilla aina etusijalla!

Tanssiakrobatiassa asuna on esteettömän liikkumisen mahdollistava ihonmyötäinen treeniasu ja paljaat jalat ja/tai sukat. Kerrospukeutuminen kannattaa, sillä osa harjoitteista saattaa vaatia ihokontaktia ja toiset puolestaan vaatteiden tuomaa luistoa. Pitkät hiukset kiinni, korut -ja korvikset pois.

STREET 9-13 v. taso 1 : 60min

Street-tunneilla tutustutaan eri katutanssilajien (hiphop, break dance, popping, locking jne.) periaatteisiin ja historiaan, opetellaan lajeille tyypillistä tekniikkaa ja tehdään koreografiaa. Opeteltavia asioita ovat esim. erilaiset nopeat rytminvaihdokset, isolaatiot, bounce, käsi- ja jalkakoordinaatio. Katutanssikulttuuri muuttaa muotoaan jatkuvasti ja jokaisella opettajalla on oma tyyli. Vuorovaikutteisuus ja freestyle kuuluvat kaikkiin katutanssilajeihin, joten tunneilla tehdään myös harjoituksia, joiden avulla luodaan hyvää, kannustavaa ilmapiiriä ja etsitään omaa originellia tyyliä.

Street-tunneilla asuna on joustavat/väljät vaatteet, sisäkengät tai tanssilenkkarit (mielellään tasa- ja vaaleapohjaiset) ja juomapullo. Pitkä tukka omalla tyylillä pois silmiltä.

TANSSIKOULU TANSSITIIMI Oy

Tuureporinkatu 13E 80 20100 TKU

tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com

+358447753270

Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse

tai puhelimitse virka-aikaan, iltaisin tanssinopetustöissä

%d bloggers like this: