LAPSET 2-11v.

AIKUINEN & LAPSI Tanssii (2-5v.): 45-60min


Aikuinen & lapsi (3-5v.) tanssii – tunnilla tanssin maailmaan sukelletaan kivan yhteisen tekemisen kautta. Omaan kehoon ja sen erilaisiin liikkumistapoihin, sekä yksin että yhdessä tekemiseen tutustutaan aisti- ja mielikuvitusmatkailun, tanssileikkien, oman luovan liikkeen, lorujen ja laulujen, tanssivälineiden ja kehorytmien avulla. Tehtävät harjoitteet kehittävät lapsen perusliikuntataitoja ja kehotuntemusta, sekä auttavat lasta omaksumaan erilaisia voimankäytön ja koskettamisen tapoja. Tunti innostaa lasta liikkumaan ja vahvistaa lapsen minäpystyvyyden kokemusta ja vuorovaikutustaitoja. Oman aikuisen kanssa on turvallista tutustua harrastamiseen ja yhdessä vietetty mukava toiminnallinen hetki on laatuaikaa teille molemmille! Pienet saavat tällä tunnilla olla pääroolissa ja siksi myös tunnin kesto on liukuva – tunti voidaan ryhmän vireystila huomioon ottaen päättää tarvittaessa myös vähän aiemmin. Tunnille voi lapsen kanssa tulla, vaikka äiti, pappa tai isompi sisarus – kuitenkin mielellään aina sama, lapselle tuttu ja turvallinen aikuinen. Tällä tunnilla aikuinenkin saa kevyen treenin – varatkaa siis mukaan juomapullo ja molemmille sellainen asu, jossa on mukava liikkua.


Lasten tanssiasuna on lastentanssitunneilla omanlainen tanssimiseen ja liikkumiseen innostava asu, esim. trikooasu (pitkähihainen ja legginsit) tai balettimekko. Tukka kiinni omalla tyylillä. Tunnilla tanssitaan paljain varpain, sillä salimme lattia on tossujen, sukkien ja sukkahousujen kanssa liian liukas lapsille. Muista ottaa mukaan oma juomapullo!

SATUBALETTI / LASTENTANSSI (4-7v.): 45min


Satubalettitunnilla tanssin ja liikkeen maailmaan, tanssitunnilla olemiseen ja ryhmässä yksin ja yhdessä toimimiseen tutustutaan musiikkiin liikkumisen, tanssileikkien, pienten yhteisten tanssisommitelmien ja oman luovan liikkeen avulla. Tunneilla opetellaan liikkumisen ja tanssimisen perustaitoja ja sanastoa (esim. tasapainoilla, hiipiä, hypätä, pyörähtää) ja opitaan miten oma liikkuva keho toimii. Omaan kehoon ja sen erilaisiin liikkumistapoihin tutustumiseen rohkaistaan, innostetaan ja kannustetaan mielikuvitusmatkailun, tanssivälineiden, kehorytmien, lorujen ja laulujen avulla. Tanssitunneilla on yleensä jokin opeteltava aihe (esim. liikkeen eri tasot) ja jokin muistamista helpottava teema (esim. sirkuseläimet). Tunti vahvistaa lapsen minäpystyvyyden kokemusta ja vuorovaikutustaitoja ja innostaa oman kehon luovaan ja monipuoliseen käyttämiseen. Perusliikuntataidot, kehontuntemus, kehonhallinta, itseilmaisu, itseluottamus ja musikaalisuus kehittyvät kuin huomaamatta kun tunnilla on kivaa! Satubaletti ei valmista oppilasta mihinkään tiettyyn tanssilajiin, vaan tarjoaa valmiudet tanssi – ja/tai liikuntaharrastuksen jatkamiselle. Oman lajin voi päättää vasta tanssiopintojen myöhemmässä vaiheessa.


Tanssiasuna on lastentanssitunneilla omanlainen tanssimiseen ja liikkumiseen innostava asu, esim. trikooasu (pitkähihainen ja legginsit) tai balettimekko. Tukka kiinni omalla tyylillä. Tunnilla tanssitaan paljain varpain, sillä tossut, sukat ja sukkahousut ovat tanssisalimme lattialla turhan liukkaat lapsille. Muista ottaa mukaan oma juomapullo!

NYKY/JAZZ LAPSET (8-11v.): 60min


Nyky/Jazz lapset – tunnilla tutustutaan nyky- ja jazztanssin maailmaan, liikekieleen ja ilmaisuun, sekä opitaan tanssin alkeet. Omaan kehoon, tanssitunnin rakenteeseen, tanssilajien alkeisiin, ryhmässä yksin ja yhdessä tanssimiseen, musiikin ja liikkeen rytmiin, tanssi-ilmaisuun ja erilaisiin tilankäytön tapoihin tutustutaan tanssin perusharjoitteiden, yhteisten tanssisommitelmien, helppojen koreografioiden, liiketehtävien ja oman luovan liikkeen avulla. Perusliikuntataidot, kehontuntemus, kehonhallinta, rytmitaju, voima, tasapaino ja liikkuvuus kehittyvät ja tutuiksi tulevat myös erilaiset tanssituntiharjoitteet, ja tanssilajien perussanasto (esim. polvennostohyppy, plie, chasse, piruetti). Perusharjoitteissa on yleesnä jokin opeteltava aihe (esim. liikkeen pehmeä & kova laatu) ja jokin muistamista helpottava teema (esim. pehmis/mehujää). Tavoitteena on, että oppilas kokee tanssimisen iloa, oivaltaa kehonsa potentiaalin ja innostuu myös jatkamaan tanssiharrastustaan. Tunti valmistaa oppilasta myöhempiin tanssin opintoihin ja tarjoaa valmiudet eritoten nyky- ja jazztanssin jatkamiselle.


Nyky/Jazz lapset-tunneilla asuna on trikoohousut ja pitkä- ja lyhythihainen t-paita tai toppi. Pitkä tukka siististi kiinni (jos tukka on tosi pitkä esim. nutturalla tai letillä) Tunnilla tanssitaan puuvillasukat tai (jazz)tossut jalassa ja paljain jaloin.

BALETTI LAPSET (8-13v.): 60min

Baletti lapset – tunnilla tutustutaan klassisen baletin maailmaan yksin ja yhdessä tanssien, sekä opitaan balettiharrastuksen alkeet. Baletti on hienostunut, kaunis, vaikuttava ja teknisesti vaativa tanssilaji, joka kannattaa aloittaa jo lapsena, jos haluaa päästä pitkälle. Balettiharrastus kehittää kehoa kokonaisvaltaisesti: ryhtiä, voimaa, notkeutta, tasapainoa, rytmitajua, koordinaatiota, keskittymiskykyä, liikeilmaisua ja eläytymistä. Balettitekniikka on tanssin perustekniikkaa ja suosittelemme siksi tuntia kaikille tavoitteellisesti harrastaville lapsillemme. Lasten balettitunneilla emme vielä seuraa baletille tyypillistä tuntirakennetta kokonaisuudessaan, mutta tutustumme kuitenkin baletille ominaiseen täsmälliseen työskentelyyn. Baletin perustaitoja voidaan opetella myös luovan liikkeen ja leikin avulla. Baletti-lapset tunnilla etenemme ryhmän tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, eikä aikaisempaa kokemusta lajista tarvita. Tunnin tavoitteena on luoda valmiudet balettiharrastuksen jatkamiselle.


Baletti lapset- tunneilla asuna on sukkikset, balettitossut, oman valinnan mukaan joko sortsit tai tuntihame, sekä baletin tuntipuku (musta tai valkoinen). Pitkä tukka siististi kiinni.

AKROBATIA LAPSET/NUORET: 60min

Akrobatia-tunnilla pyritään kehittämään kehon motoriikkaa sekä lisäämään kehon liikkuvuutta ja hallintaa. Tunnilla harjoitellaan voima-ja notkeusakrobatiaa. Tutuiksi tulevat voimistelun (kuperkeikat, kärrynpyörät, käsilläseisonta, siltakaadot yms.), lattia-akrobatian ja pariakrobatian perusliikkeet, sekä niiden erilaiset variaatiot. Tunnilla kehitetään liikkeisiin vaadittavaa voimaa, koordinaatiota ja ketteryyttä, sekä perehdytään liikkeiden takana oleviin perusmekanismeihin ja liikkeiden turvalliseen suorittamiseen. Akrotunneilta saat varmuutta ja voimaa paitsi akroiluun, myös tanssillisempaan liikkumiseen, improvisaatioon ja ilmaisuun. Myös parin kanssa tehtävät nostot tulevat tunnilla tutuiksi.  Akrobatiaryhmä etenee oppilaiden yksilöllisen taitotason, tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta akrobatiasta. Kaikki tehtävät harjoitukset voi ja pitää suorittaa oman tasonsa mukaisesti. Turvallisuus on tällä tunnilla aina etusijalla!

Tuntiasuksi soveltuu esteettömän liikkumisen mahdollistava ihonmyötäinen treeniasu ja paljaat jalat ja/tai sukat. Kerrospukeutuminen kannattaa, sillä osa harjoitteista saattaa vaatia ihokontaktia ja toiset puolestaan vaatteiden tuomaa luistoa. Pitkät hiukset kiinni, korut -ja korvikset pois.

TANSSIKOULU TANSSITIIMI Oy

Tuureporinkatu 13E 80 20100 TKU

tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com

+358447753270

Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse

tai puhelimitse virka-aikaan

%d bloggers like this: