NUORET 10-17v.

NYKY 10-15v. taso 1-2: 75min


Nyky 10-15v.- tunnilla tutustutaan nykytanssin maailmaan (liikekieleen, kerrontaan ja ilmaisuun), sekä opitaan nykytanssijalle tärkeät perustaidot. Nykytanssi on luova, vuorovaikutteinen ja monipuolinen tanssilaji, joka sopii kaikille kehollisesta työskentelystä ja liikkeellisestä ilmaisusta kiinnostuneille. Nykytanssin perusajatuksena on hetkessä pysyminen, joten laji on alati muutoksessa niin teknisesti, esteettisesti kuin ideologisestikin. Nykytanssitunneilla tilaa annetaan oman tanssi-ilmaisullisen äänen etsimiselle ja erilaiset improvisaatioharjoitteet ovatkin keskeisessä roolissa tunneilla. Työskentelylle ominaista on kontakti- ja ryhmätyöskentely, sekä erilaisten työtapojen, liikettä motivoivien mielikuvien ja tilan monipuolinen käyttö. Nykytanssi kehittää kokonaisvaltaisesti motoriikkaa, koordinaatiokykyä, kehotietoisuutta ja kehonhallintaa, sekä opettaa lisäksi liikkeen mekaniikan perusperiaatteista.  Tunnin rakenne on vaihteleva, mutta useimmiten tunneilla kuitenkin tehdään: alkulämmittely, improvisaatioharjoituksia, lattiatyöskentelyä, nykytekniikkaa tilassa liikkuen, kehonhuoltoa sekä loppusarjaa. Ryhmä esiintyy oppilasnäytöksissä. Esiintymisiin osallistuminen on osa opetusta.


Nykytanssitunneilla asuna on rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu. Asu ei saa olla liian löysä, sillä vartalon linjausten näkyminen on tärkeää. Tunneilla työskennellään pääasiassa paljain jaloin, mutta päkiäsuojia tai sukkia voi käyttää harjoitteiden salliessa. Pitkä tukka siististi kiinni (jos tukka on tosi pitkä, mielellään nutturalla tai letillä)

SHOWJAZZ 10-15v. taso 1-2: 60min

Showjazz on energinen ja monipuolinen tanssilaji, joka yhdistelee elementtejä jazztanssista, nykytanssista, baletista sekä katutansseista. Keskeisintä ovat hauskat ja näyttävät koreografiat sekä musiikista ja liikkumisesta nauttiminen. Showjazz nuoret – tunneilla tehdään alkulämmittely, harjoitellaan tanssitekniikkaa (esim. kehon linjaukset, rytmiikka) keskilattialla ja tilassa liikkuvina sarjoina, harjoitellaan tanssisarjoja, tehdään koreografiaa sekä huolletaan kehoa (esim. venytellen). Tunti sopii kaikille, aikaisempaa tanssikokemusta ei vaadita. Ryhmä esiintyy oppilasnäytöksissä. Esiintymisiin osallistuminen on osa opetusta.

Tuntiasuksi soveltuu rento, esteettömän liikkumisen mahdollistava omanlainen treeniasu. Pitkät hiukset kiinni. Tanssimme harjoitteesta riippuen joko sukilla tai paljain jaloin. Voit ottaa tunneille jazztossut, mikäli sinulla sellaiset on.

BALETTI 12-17v. taso 1-2: 75min

Baletti nuoret – tunnilla tutustutaan klassisen baletin maailmaan yksin ja yhdessä tanssien, sekä opitaan baletin alkeet. Baletti on hienostunut, kaunis, vaikuttava ja teknisesti vaativa tanssilaji, joka kannattaa aloittaa jo nuorena, jos haluaa päästä pitkälle. Balettiharrastus kehittää kehoa kokonaisvaltaisesti: ryhtiä, voimaa, liikkuvuutta ja notkeutta, tasapainoa, rytmitajua, koordinaatiota, keskittymiskykyä, liikeilmaisua ja eläytymistä. Balettitekniikka on tanssin perustekniikkaa ja suosittelemme balettia kaikille tavoitteellisesti harrastaville oppilaillemme. Etenemme ryhmän tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, eikä aikaisempaa kokemusta lajista tarvita. Ryhmä esiintyy oppilasnäytöksissä ja harjoittelee myös kovakärkisillä tossuilla. Esiintymisiin osallistuminen on osa opetusta.


Baletti nuoret- tunneilla asuna on sukkikset, balettitossut, oman valinnan mukaan joko sortsit tai tuntihame, sekä baletin tuntipuku (musta tai valkoinen). Pitkä tukka siististi kiinni.

YLI 14-VUOTIAAT OVAT TERVETULLEITA MYÖS SEURAAVIIN RYHMIIN:

Tanssin kyky tuoda erilaisia ihmisiä yhteisen mielekkään tekemisen äärelle, on yksi lajin suurimmista rikkauksista. Oppilaamme ovat tottuneet siihen, että eri-ikäiset tanssinharrastajat harjoittelevat yhdessä.

TUNNIT: Nyky taso 2-3, Nyky edistyneet, Jazz taso 2-3, Showjazz taso 2-3, Baletti edistyneet, Broadway, Street, Lattia- ja kontaktitekniikka, Steppi, Joraustunti, Tanssitekniikka, Pilates

KURSSIT: ks. myös kurssitarjonta

TANSSIKOULU TANSSITIIMI

Tuureporinkatu 13E 80 20100 TKU

tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com

+358447753270

Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse

tai puhelimitse virka-aikaan, iltaisin tanssinopetustöissä

%d bloggers like this: