NUORET 11-17v.

NYKY 13-17v. taso 2: 75min


Nyky 13-17v.- tunnilla tutustutaan nykytanssin maailmaan (liikekieleen, kerrontaan ja ilmaisuun), sekä opitaan nykytanssijalle tärkeät perustaidot. Nykytanssi on luova, vuorovaikutteinen ja monipuolinen tanssilaji, joka sopii kaikille kehollisesta työskentelystä ja liikeilmaisusta kiinnostuneille. Nykytanssin perusajatuksena on nykyhetkessä pysyminen, joten laji on alati muutoksessa niin teknisesti, esteettisesti kuin ideologisestikin. Nykytanssitunneilla tilaa annetaan oman tanssi-ilmaisullisen äänen etsimiselle ja erilaiset improvisaatioharjoitteet ovatkin keskeisessä roolissa tunneilla. Työskentelylle ominaista on kontakti- ja ryhmätyöskentely, sekä erilaisten työtapojen, liikettä motivoivien mielikuvien ja tilan monipuolinen käyttö. Nykytanssi kehittää kokonaisvaltaisesti motoriikkaa, koordinaatiokykyä, kehotietoisuutta ja kehonhallintaa, sekä opettaa lisäksi liikkeen mekaniikan perusperiaatteista.  Tunnin rakenne on vaihteleva, mutta useimmiten tunneilla kuitenkin tehdään: alkulämmittely, improvisaatioharjoituksia, lattiatyöskentelyä, nykytekniikkaa tilassa liikkuen, kehonhuoltoa sekä loppusarjaa.


Nykytanssitunneilla asuna on omanlainen rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu. Asu ei saa olla liian löysä, sillä vartalon linjausten näkyminen on tärkeää. Tunneilla työskennellään pääasiassa paljain jaloin, mutta päkiäsuojia tai sukkia voi käyttää harjoitteiden salliessa. Pitkä tukka siististi kiinni (jos tukka on tosi pitkä, mielellään nutturalla tai letillä)

JAZZ 13-17v. taso 2: 75min


Jazz 13-17v. – tunnilla tutustutaan jazztanssin liikekieleen, tilankäyttöön ja ilmaisuun, sekä opitaan jazztanssin harrastajille tärkeät perustaidot. Jazztanssi on svengaava, juureva ja lennokas tanssilaji, joka perustuu musiikin rytmin ja liikkeen rytmin väliseen vuoropuheluun ja leikittelyyn. Erilaiset kehonosien isolaatiot ja koordinaatioharjoitukset, tilassa vauhdikkaasti etenevät askelkuviot, mehevät siluetit, mukaansa tempaavat kehorytmit, potkut, hypyt, ravistelut, piruetit, jalannostot- ja heitot, sekä niiden yhdistelmät ovat jazztanssille tyypillisiä. Ilmaisulle ominaista on hauskanpito ja revittely ja myös improvisaatiolla on jazztanssissa keskeinen rooli. Jazz kehittää monipuolisesti koko kehon koordinaatiota, kehonhallintaa ja musikaalisuutta. Jos rytmikäs musiikki saa sinut liikkeelle, jazz on todennäköisesti lajisi! Jazztuntien rakenne voi olla vaihteleva, mutta useimmiten tunneilla tehdään alkulämmittely, tanssitekniikkaa keskilattialla, erilaisia tilassa liikkuvia sarjoja, kehonhuoltoa ja tanssikoreografiaa tai loppusarjaa.


Jazztunneilla asuna on omanlainen rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu ja pehmeät jazztossut (kysy opettajaltasi yhteistilauksesta [tossuista ei saa jäädä jälkiä tanssisalin valkoiseen mattoon, eli suosittelemme vaaleita tossuja]). Asu ei saa olla liian löysä, sillä vartalon linjausten näkyminen on tärkeää. Pitkä tukka siististi kiinni.

BALETTI 10-16v. taso 1-2: 75min

Baletti nuoret – tunnilla tutustutaan klassisen baletin maailmaan yksin ja yhdessä tanssien, sekä opitaan balettiharrastuksen alkeet. Baletti on hienostunut, kaunis, vaikuttava ja teknisesti vaativa tanssilaji, joka kannattaa aloittaa jo nuorena, jos haluaa päästä pitkälle. Balettiharrastus kehittää kehoa kokonaisvaltaisesti: ryhtiä, voimaa, notkeutta, tasapainoa, rytmitajua, koordinaatiota, keskittymiskykyä, liikeilmaisua ja eläytymistä. Balettitekniikka on tanssin perustekniikkaa ja suosittelemme tuntia kaikille tavoitteellisesti harrastaville oppilaillemme. Tällä balettitunneilla emme vielä seuraa baletille tyypillistä tuntirakennetta kokonaisuudessaan, mutta tutustumme kuitenkin baletille ominaiseen täsmälliseen työskentelyyn. Baletin perustaitoja voidaan opetella myös luovan liikkeen avulla. Etenemme ryhmän tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, eikä aikaisempaa kokemusta lajista tarvita. Tunnin tavoitteena on luoda valmiudet balettiharrastuksen jatkamiselle.


Baletti lapset- tunneilla asuna on sukkikset, balettitossut, oman valinnan mukaan joko sortsit tai tuntihame, sekä baletin tuntipuku (musta tai valkoinen). Pitkä tukka siististi kiinni.

STREET 9-13 v. taso 1: 60min ja +14v. avoin taso

Street-tunneilla tutustutaan eri katutanssilajien (hiphop, break dance, popping, locking jne.) periaatteisiin ja historiaan, opetellaan lajeille tyypillistä tekniikkaa ja tehdään koreografiaa. Opeteltavia asioita ovat esim. erilaiset nopeat rytminvaihdokset, isolaatiot, bounce, käsi- ja jalkakoordinaatio. Katutanssikulttuuri muuttaa muotoaan jatkuvasti ja jokaisella opettajalla on oma tyyli. Vuorovaikutteisuus ja freestyle kuuluvat kaikkiin katutanssilajeihin, joten tunneilla tehdään myös harjoituksia, joiden avulla luodaan hyvää, kannustavaa ilmapiiriä ja etsitään omaa originellia tyyliä.

Street-tunneilla asuna on joustavat/väljät vaatteet, sisäkengät tai tanssilenkkarit (mielellään tasa- ja vaaleapohjaiset) ja juomapullo. Pitkä tukka omalla tyylillä pois silmiltä.

HOX! HUOM!

Me Tanssitiimiläiset ajattelemme, että moninaisuus on yksi tanssin suurimmista rikkauksista! Koska tanssikoulu on pieni ja yhteisö tiivis, kaikki oppilaamme ovat tottuneet siihen, että monenikäiset ja – tasoiset tanssin harrastajat voivat treenata tanssia yhdessä – ja jokainen on tunneille tervetullut juuri sellaisena kuin on!

Yli 13-vuotiaat ovat tervetulleita treenaamaan yhdessä aikuisten kanssa seuraaville tunneille:

TUNNIT: Rooted jazz, Flow/Rocket jooga, Flow-akrobatia, Baletti edistyneet, Steppi, Pilates, Lyrical Contemporary, Tanssitekniikka/kehonhuolto, Luova tanssi/improvisaatio, Commercial/show ja Broadway

NUORET/AIKUISET

KURSSIT: ks. myös kurssitarjonta

KURSSIT

TANSSIKOULU TANSSITIIMI Oy

Tuureporinkatu 13E 80 20100 TKU

tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com

+358447753270

Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse

tai puhelimitse virka-aikaan, iltaisin tanssinopetustöissä

%d bloggers like this: