NUORET 11-15v.

BALETTI NUORET (11-15v.): 60min

Baletti nuoret – tunnilla tutustutaan klassisen baletin tekniikkaan, liikekieleen, ilmaisuun ja kerrontaan, sekä opitaan balettiharrastajalle tärkeät perustaidot. Baletti on hienostunut, kaunis, vaikuttava ja teknisesti vaativa tanssilaji. Baletin tanssiminen kehittää kehon hallintaa ja kehotietoisuutta, ryhtiä, voimaa, notkeutta, joustavuutta, tasapainoa, rytmitajua ja koordinaatiota, tanssillista eläytymistä ja ilmaisua kuitenkaan unohtamatta. Balettitekniikka on tanssin perustekniikkaa ja suosittelemme siksi tuntia kaikille tavoitteellisesti harrastaville nuorillemme. Balettitunneilta saat ponnistusvoimaa näyttäviin hyppyihin, tasapainoa ja hallintaa vaikuttaviin piruetteihin ja liikkuvuutta ja hallintaa ojennuksiin ja nostoihin. Balettitunneilla harjoittelu perustuu aiemmin opitun toistoon ja muunteluun ja tunnin rakennekin on näin ollen vakio: alkulämmittely, lattiatanko, tankosarjat, venyttely, keskilattiasarjat, tilassa liikkuvat sarjat, variaatio/koreografia (tuntitanssi) ja reverencé (kiitos tunnista). Baletti-nuoret tunnilla etenemme ryhmän tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Tunnin tavoitteena on luoda edellytykset balettiharrastuksen jatkamiselle ja tutustuttaa lajin tekniikkaan, ilmaisuun ja ballettitunnin rakenteeseen.

Baletti nuoret – kurssilla asuna on omanlainen esteettömän liikkumisen mahdollistava ihonmyötäinen treeniasu (vartalon linjausten näkyminen on oikean tekniikan oppimisen kannalta tärkeää) ja sukat tai balettitossut (kysy opettajaltasi ryhmätilauksesta ). Pitkä tukka siististi kiinni.

NYKY NUORET (11-15v.): 75min
Nyky nuoret- tunnilla tutustutaan nykytanssin liikekieleen, kerrontaan ja ilmaisuun, sekä opitaan nykytanssin harrastajalle tärkeät perustaidot. Nykytanssi on luova, vuorovaikutteinen, voimakas, monipuolinen ja ilmaisuvoimainen tanssilaji. Laji sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ilmaisemaan itseään kehollisesti ja haluavat tutustua kehoonsa paremmin. Nykytanssin perusajatuksena on nykyhetkessä pysyminen, joten se on alati muutoksessa niin teknisesti, esteettisesti kuin ideologisestikin. Luovuus on nykytanssijalle tärkeää ja erilaiset improvisaatioharjoitteet ovat keskeisessä roolissa tunneilla. Työskentelylle ominaista on kontakti- ja ryhmätyöskentely, sekä erilaisten työtapojen, liikettä motivoivien mielikuvien ja tilan monipuolinen käyttö. Nykytanssi kehittää kokonaisvaltaisesti motoriikkaa, koordinaatiokykyä, kehotietoisuutta ja kehonhallintaa, sekä opettaa lisäksi liikkeen mekaniikan perusperiaatteista. Nykytanssitunneilla tilaa annetaan oman tanssi-ilmaisullisen äänen etsimiselle – keho pyritään vapauttamaan ilmaisua kahlitsevista säännöistä. Tunnin rakenne on vaihteleva, mutta useimmiten tunnilla tehdään : alkulämmittely, improvisaatioharjoituksia, lattiatyöskentelyä, nykytekniikkaa tilassa liikkuen, kehonhuoltoa sekä loppusarjaa.


Nykytanssitunneilla asuna on omanlainen rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu. Asu ei saa olla liian löysä, sillä vartalon linjausten näkyminen on tärkeää. Tunneilla työskennellään pääasiassa paljain jaloin, mutta päkiäsuojia tai sukkia voi käyttää harjoitteiden salliessa. Pitkä tukka siististi kiinni (jos tukka on tosi pitkä, mielellään nutturalla tai letillä)

JAZZ NUORET (11-15v.): 60min
Jazz nuoret – tunnilla tutustutaan jazztanssin liikekieleen, tilankäyttöön ja ilmaisuun, sekä opitaan jazztanssin harrastajille tärkeät perustaidot. Jazztanssi on svengaava, juureva ja lennokas tanssilaji, joka perustuu musiikin rytmin ja liikkeen rytmin väliseen vuoropuheluun ja leikittelyyn. Erilaiset kehonosien isolaatiot ja koordinaatioharjoitukset, tilassa vauhdikkaasti etenevät askelkuviot, mehevät siluetit, mukaansa tempaavat kehorytmit, potkut, hypyt, ravistelut, piruetit, jalannostot- ja heitot, sekä niiden yhdistelmät ovat jazztanssille tyypillisiä. Ilmaisulle ominaista on hauskanpito ja revittely ja myös improvisaatiolla on jazztanssissa keskeinen rooli. Jazztuntien rakenne voi olla vaihteleva, mutta useimmiten tunneilla ainakin lämmitellään, harjoitellaan tanssitekniikkaa keskilattialla ja erilaisia tilassa liikkuvia sarjoja, tehdään kehonhuoltoa ja tunnin päätteeksi vaihtuvaa tanssikoreografiaa. Jazz on tekninen näyttämötanssilaji ja jazzkoreografioiden teemat ovat usein pirteitä ja elämänläheisiä. Jazz kehittää monipuolisesti koko kehon koordinaatiota, kehonhallintaa ja musikaalisuutta. Jos rytmikäs musiikki saa sinut liikkeelle, jazz on todennäköisesti lajisi!


Jazztunneilla asuna on omanlainen rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu ja pehmeät jazztossut (kysy opettajaltasi yhteistilauksesta [tossuista ei saa jäädä jälkiä tanssisalin valkoiseen mattoon, eli suosittelemme vaaleita tossuja]). Asu ei saa olla liian löysä, sillä vartalon linjausten näkyminen on tärkeää. Pitkä tukka siististi kiinni.

AKROBATIA LAPSET/NUORET: 60min

Akrobatia-tunnilla pyritään kehittämään kehon motoriikkaa sekä lisäämään kehon liikkuvuutta ja hallintaa. Tunnilla harjoitellaan voima-ja notkeusakrobatiaa. Tutuiksi tulevat voimistelun (kuperkeikat, kärrynpyörät, käsilläseisonta, siltakaadot yms.), lattia-akrobatian ja pariakrobatian perusliikkeet, sekä niiden erilaiset variaatiot. Tunnilla kehitetään liikkeisiin vaadittavaa voimaa, koordinaatiota ja ketteryyttä, sekä perehdytään liikkeiden takana oleviin perusmekanismeihin ja liikkeiden turvalliseen suorittamiseen. Akrotunneilta saat varmuutta ja voimaa paitsi akroiluun, myös tanssillisempaan liikkumiseen, improvisaatioon ja ilmaisuun. Myös parin kanssa tehtävät nostot tulevat tunnilla tutuiksi.  Akrobatiaryhmä etenee oppilaiden yksilöllisen taitotason, tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta akrobatiasta. Kaikki tehtävät harjoitukset voi ja pitää suorittaa oman tasonsa mukaisesti. Turvallisuus on tällä tunnilla aina etusijalla!

Tuntiasuksi soveltuu esteettömän liikkumisen mahdollistava ihonmyötäinen treeniasu ja paljaat jalat ja/tai sukat. Kerrospukeutuminen kannattaa, sillä osa harjoitteista saattaa vaatia ihokontaktia ja toiset puolestaan vaatteiden tuomaa luistoa. Pitkät hiukset kiinni, korut -ja korvikset pois.

.

HOX! HUOM!

Me Tanssitiimiläiset ajattelemme, että moninaisuus on yksi tanssin suurimmista rikkauksista! Koska tanssikoulu on pieni ja yhteisö tiivis, kaikki oppilaamme ovat tottuneet siihen, että monenikäiset ja – tasoiset tanssin harrastajat voivat treenata tanssia yhdessä – ja jokainen on tunneille tervetullut juuri sellaisena kuin on!

Yli 14-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita treenaamaan tanssia myös nuorten aikuisten ja aikuisten kanssa. Seuraavien tuntien kuvaukset löydät osiosta

NUORET AIKUISET JA AIKUISET:

TUNNIT: STEPPI ALKU, PERUS JA KESKITASO, BROADWAY, ROOTED JAZZ, LYRICAL CONTEMPORARY, LATTIA- JA KONTAKTITEKNIIKKA, TANSSITEKNIIKKA 1 JA 2, AIKUISBALETTI PERUSTASO, BALETTI EDISTYNEET, KÄRKITOSSUTEKNIIKKA, NYKY AIKUISET/PERUSTASO, NYKY JATKOTASO, JAZZ AIKUISET/PERUSTASO, JAZZ JATKOTASO, VENYTTELY&KEHONHUOLTO

KURSSIT: AIKUISBALETIN ALKEET – KURSSI, NYKY/JAZZ ALKEET – KURSSI, KARAKTÄÄRITANSSI-KURSSI, ORGANIC MOVEMENT-KURSSI

TANSSIKOULU TANSSITIIMI Oy

Tuureporinkatu 13E 80 20100 TKU

tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com

+358447753270

Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse

tai puhelimitse virka-aikaan

%d bloggers like this: