OPETTAJAT

Tanssikoulu Tanssitiimissä opettajina toimivat ovat monipuolisesti ammatillisesti päteviä, tanssitaidetta tuoreesti katselevia ja oppilaistaan aidosti välittäviä. Opettajamme ovat paitsi osaavia tanssijoita ja koreografeja, myös pedagogisesti päteviä, varmoja ja turvallisia opettajia. Toimiva ja hyvinvoiva työyhteisö syntyy yhteisöllisyydestä – luottamuksesta, kunnioituksesta ja yhteisistä arvoista ja selkeistä toimintamalleista. Avoin ja aktiivinen toiminta – ja keskustelukulttuuri luo edellytykset yhdessä onnistumiselle! Ohjaajien yksilölliset vahvuudet tiedostetaan ja pyritään mahdollistamaan työskentely niiden puitteissa. Ohjaajien, kuin myös oppilaiden erilaisuus nähdään rikkautena.

Iisa Niemi

Tanssinopettaja, koreografi, tanssikoulun omistaja, toiminnanjohtaja, rehtori (fM)

”Tanssi on minulle niin paljon enemmän kuin työ. Se on elämäntapani, kotikulttuurini, vakaumukseni, intohimoni ja sydämeni kieli. Puhtaimmillaan liike ei tunne mitään sellaisia määreitä, joilla tavanomaisesti teemme maailmaa itsellemme ymmärrettäväksi – ei ikää, sukupuolta, suuntautumista, ihonväriä, kulttuuria tai uskontoa. Jokainen osaa tanssia. Ja vain niinä hetkinä, kun olen antanut jonkin tulla minun ja tanssin väliin, olen kokenut olevani auttamattomasti hukassa.


Tanssinopettajana ja tämän tanssikoulun toiminnanjohtajana minulle on tärkeää, ettei tanssiharrastamisesta tule suorittamista – jokaisella tunnilla on oltava aikaa aidolle kohtaamiselle ja läsnäololle. Vaikka opetuksemme on tavoitteellista, tekemisen riemun ja tanssin ilon täytyy aina olla kaiken keskiössä, sillä oppimisen edellytyksenä on omaehtoisesti koettu tunne tekemisen mielekkyydestä.


Olen kasvanut aikuisuuteen tässä tanssisalissa ja omalla tanssiharrastustaipaleellani ehtinyt kokeilla kaikkea karnevaalisambasta klassiseen balettiin. Tanssinopetuskokemusta on kertynyt jo yli 10 vuoden ajalta ja yhä edelleen koen, että opin jatkuvasti tanssista, liikkeestä ja opetustyöstä jotain ihan uutta ja ihmeellistä. Olen pohjakoulutukseltani fM ja opiskellut kasvatuspedagogiikkaa, tanssipedagogiikkaa, tanssin- ja liikkeen tutkimusta, sekä tanssinopettajan koulutusohjelmassa Turun AMK:ssa. Eniten oppia koen kuitenkin saaneeni itse monipuolisesti työkentällä toimien.”


Iisa opettaa Tanssitiimissä lastenryhmiä (lastentanssi 3-6v., nyky/jazz-lapset 7-11v., a&l – tanssii) sekä tanssitekniikka 1 ja lyrical contemporary – tunteja. Kuva: Ikaros Ainasoja

Vilja Parkkinen

Tanssija, sirkusartisti, opettaja, koreografi

“Turkulainen tanssija, sirkustaiteilija ja maailman matkaaja, joka rakastaa pureutua kehon liikkuvuuteen sekä uusien liikedynamiikkojen työstämiseen. Esittävät taiteenlajit ovat olleet pienestä pitäen kutsumusammattini, materiaaliton tapa ilmaista itseäni. Olen haastanut itseäni monissa tanssilajeissa vuosien varrella, mutta omimmilta tuntuvat nyky- ja jazztanssi.
Valmistuin Turun Konservatoriolta tanssijaksi vuonna 2012 ja sirkusartistiksi 2017 (päälajeinani: akrobatia sekä käsilläseisonta). Freelancer-artistina olen toiminut esiintyjänä, koreografina ja opettajana molempien taiteenlajien kentillä. Suomessa minut saattoi viimeksi bongata Taru Sormusten Herrassa, 2018, Turun Kaupunginteatterilla örkkeilemässä.
Tanssinopettajana pyrin antamaan erilaisuudessaan rikkaita harjoitteita kaikille aisteille sekä erilaisille oppijoille tanssin tekniikkaa väheksymättä. Haluan tarjota eväät vahvan tanssin tietotaidon rakentamiseen ja auttaa pitämään mielessä sen, ettei itseään kannata aina ottaa niin vakavasti. Haluan kannustaa ihmisiä tanssimaan itselleen ja samaan aikaan myös muiden kanssa yhteisiä kokemuksia luoden. Tunneilla yhteisö auttaa jokaista tanssijaa kehittymään sekä ilmaisemaan itseään. “Oman kehon kuuntelu, jolla avataan tanssitekniikan saloja” voisi olla lausahdus, joka kuvastaa tuntejani yleisesti. Tanssitunneilla parasta on, että ”olet juuri sinä ja juuri tässä hetkessä.”

Vilja opettaa keväällä 2021 Tanssitiimissä nykytanssia (nuoret, perustaso ja jatkotaso), tanssi-akrobatia lapset/nuoret, tanssijan mekaniikka – hypyt & piruetit, sekä tanssillinen (flow) akrobatia – tunteja. Vilja sijaistaa Hansu Nordmania.

Lotta Hämäläinen

Tanssinopettaja, tanssija & koreografi

Lotta on nykyään Turussa asuva tanssija ja tanssinopettaja. Tanssijana hän on työskennellyt Kansallisoopperassa ja teattereissa. Tanssia Lotta on opettanut viime vuodet Lappeenrannan tanssiopistossa. Tanssiharrastuksen Lotta aloitti jo kolmevuotiaana Helsingissä. Harrastus eteni tanssijan ammattiopintoihin Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokseen, josta hän valmistui tanssijaksi vuonna 2007. Toimittuaan muutaman vuoden tanssijana Lotta siirtyi Ouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi. Hän suoritti Lissabonissa opiskelijavaihdossa osan opinnoista ja valmistuttuaan aloitti työt tanssinopettajana Lappeenrannan tanssiopistossa. Lotalle on tärkeää oman ammattitaidon jatkuvan kehittäminen ja hän on osallistunut kursseille aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla.

Baletin (- ja karaktääritanssin) opettajana Lotta arvostaa lajien perinteitä ja ottaa huomioon oppilaiden taitotason sekä keholliset mahdollisuudet. Baletti on Lotalle rakas laji ja Lotta pyrkiikin opettaessaan jakamaan oppilaille baletin maailman hienommat ja tärkeimmät ominaisuudet.

Lotta opettaa Tanssitiimillä baletti lapset, baletti nuoret ja baletti edistyneet – ryhmiä, sekä kärkitossutyöskentelyä ja karaktääritanssia.

Jenny Kallio

Tanssinopettaja, koreografi, tanssija

”Jenny Kallio on turkulainen tanssinopettaja. Hän toimii opetustöiden ohella myös koreografina ja tanssijana tanssin vapaalla kentällä. Tanssinopettajaksi hän valmistui Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2020. Osan opinnoistaan hän suoritti tanssijakoulutuksessa Stavangerin yliopistossa, Norjassa.

Tanssiharrastuksen Jenny aloitti nuorena Turussa jazz-, show- ja nykytanssilla. Myöhemmin ammattiopintojen aikana näiden rinnalle osaamista on kertynyt muistakin tanssilajeista, kuten esimerkiksi klassisesta baletista, stepistä ja hip hopista. Tanssin moninaisuus on Jennyn mielestä kiehtovaa, ja hänen tunneillaan usein näkyykin vaikutteita tanssin eri muodoista. Häntä kiinnostaa liikelaatujen ja dynamiikkojen rikkaus, erilaiset rytmit, kehojen liikemahdollisuudet sekä mielikuvituksen rajattomuus. Useimmiten hänet näkee touhuamassa jazztanssin, nykytanssin sekä improvisaation parissa.

Jennyn ote tanssinopetukseen on avoin ja lempeä, ja hänen tunneilleen saavat kaikki tulla omana itsenään. Tunneilla tanssitekniikan ja kehon kokonaisvaltaisen työstämisen lisäksi Jennylle on vähintään yhtä tärkeää, että jokaisen olisi mahdollista kehittää omaa persoonallista liikkumistapaa, tanssijuutta, itseilmaisua sekä musikaalisuutta. Tuntien sisällöt hän pyrkii pitämään ryhmilleen innostavina ja monipuolisina – tuli tunneille sitten tanssimaan tavoitteellisesti tai vaikka luovuuden nälän ja tanssin ilon vuoksi.

Jenny opettaa Tanssitiimissä jazzia (perus – ja jatkotaso, nuoret ja rooted).

Minna Karesluoto

Tanssinopettaja, Pilates-ohjaaja, koreografi, tanssija

” Tanssitaiteen maisteri ja Pilates-ohjaaja Minna Karesluoto on monipuolinen tanssitekniikan, liikeilmaisun ja kehonhuollon opettaja. Koulutuksensa hän on saanut Kuopion konservatoriosta, Turun AMK:sta ja Teatterikorkeakoulusta. Osaamistaan hän on täydentänyt mm. Lontoossa, Wienissä, Budapestissä, sekä lukuisilla kotimaisilla lyhytkursseilla ja mestarityöpajoilla. Vuodesta 1991 lähtien hän on työskennellyt Turun seudulla aluksi freelancer tanssija/opettajana ja vuodesta 1997 lähtien opetustyössä Turun AMK:n taideakatemiassa esittävän taiteen parissa. Taideakatemian sirkuskoulutuksesta vastaavana Karesluoto on toiminut 2004 lähtien. Karesluodolle tanssinopetuksessa on tärkeää etsiä dialogia mielen ja kehon välille, löytää yhteys hengityksen ja liikkeen välille sekä pyrkiä löytämään taloudellinen tapa liikkua. Tanssi opettaa itsetuntemusta ja kehollista sanatonta kieltä, jota ymmärtämällä voidaan rakentaa luottamusta erilaisten ihmisten välille.

Minna opettaa Tanssitiimissä steppiä ja pilatesta.

Mirva Honkanen

Tanssinopettaja, koreografi

“Olen alun perin Oulusta kotoisin oleva, nyttemmin turkulaistunut tanssinopettaja. Ammattiini valmistuin keväällä 2019 Turun AMK:n Taideakatemiasta. Tanssimisen aloitin neljävuotiaana oululaisessa balettikoulu Sinikellossa, jossa olen myös toiminut opettajana kaksi vuotta. Baletti oli ensimmäinen tanssirakkauteni, mutta vuosien varrella mukaan ovat tulleet myös jazz ja nykytanssi, jotka molemmat ovat todella lähellä sydäntäni. Uskon, että tanssi kuuluu kaikille, joten minulle on tärkeää, että tunneillani kaikki pääsisivät nauttimaan ja kokemaan tanssin iloa. Tunneillani saa innostua ja olla vapaasti oma itsensä! Opettaminen on intohimoni, eikä mikään ole niin mahtavaa, kuin nähdä oppilaiden oppivan uutta. Tervetuloa nauttimaan, innostumaan, nauramaan ja ennen kaikkea tanssimaan sydämesi kyllyydestä!!”


Mirva opettaa Tanssitiimissä broadway- ryhmää.

Anniina Leinonen

Työssä oppimassa lukuvuonna 2020-2021, tanssinopettaja, tanssija

“Olen Turusta kotoisin oleva tanssija ja tanssinopettaja. Tanssipolkuni on lapsuudestani asti ollut monipuolinen ja matkan varrella sitä ovat rikastuttaneet kokemukseni paitsi oppilaana, myös esiintyjänä, opettajana, koreografina ja tuomarina. Viime vuosina olen mm. tanssinut erilaisissa taiteellisissa hankkeissa, opiskellut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssipedagogiikkaa ja opettanut tanssia Turun seudulla. Opiskelen parhaillaan sairaanhoitajaksi Turun AMK:ssa ja toiveissani on, että pohjakoulutuksen saatuani voisin hakeutua jatko-opintoihin tanssi- ja liiketerapian pariin.

Opettajana koen olevani lempeä ja aikaa antava, mutta kuitenkin johdonmukainen ja tavoitteellinen, jokaisen yksilönä huomioiva, sekä tämän parasta vaativa ja vaalija. Minulle on tärkeää, että jokainen oppilas tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään, saa ansaitsemaansa huomiota omista lähtökohdistaan tai tavoitteistaan riippumatta ja löytää tanssista jotain sellaista, mitä kokee tarvitsevansa. Tanssi on ihana taiteenlaji loputtoman monipuolisuutensa vuoksi – toivon voivani avata erityisesti sen parantavaa vaikutusta jokaiselle kiinnostuneelle!


Anniina toimii Iisan työparina lastentanssitunneilla (lastentanssi 3-6v. ja nyky/jazz lapset 7-11v.) Kuva: Anna Blomberg

Suvi Salmenkivi

Työharjoittelussa keväällä 2021, tanssinopettaja, koreografi, tanssija

Opiskelen viimeistä vuotta tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulussa ja olen työskennellyt tanssinopettajana vuodesta 2018. Yhtä rakkainta tanssilajia vuosien kuluessa en ole löytänyt, vaan ykköspaikkaa pitävät yhtälailla nykytanssi, jazztanssi sekä baletti. Opetuksestani näkyvät persoonani vahvuudet kuten kannustaminen, empaattisuus sekä elämäniloisuus. Oman akrobaattisen taustani sekä lapsuuden yleisurheiluharrastuksen vuoksi näen tärkeänä sen, että lajista riippumatta tanssitunneilla on läsnä kokonaisvaltainen kehonkäyttö, jotta oppilaat kehittyvät monipuolisiksi tanssijoiksi.


Suvi suorittaa opetusharjoitteluaan Tanssitiimissä keväällä 2021 ja toimii harjoittelukautensa ajan TPO 9-13-v. koreografia/kompositio tunnin opettajana.


Laura Wiklund

Työharjoittelussa keväällä 2021, tanssinopettaja, koreografi, tanssija

Turkulainen tanssija/tanssinopettaja Laura opiskelee nyt viimeistä vuotta tanssinopettajan koulutusohjelmassa Turun AMK:n Taideakatemiassa. Tanssin hän aloitti 8-vuotiaana Turun Seudun Tanssioppilaitoksella ja eteni lukion jälkeen suoraan tanssinopettajaopintoihin. Opiskelujen ohella Laura on työskennellyt Turun Kaupunginteatterilla Viimeinen Laiva- musikaalissa, sekä tehnyt koreografioita Turun Nuoren Teatterin näytelmiin. Nykytanssi on Lauran sydäntä lähinnä, mutta lisäksi hän taitaa myös baletin ja jazztanssin. Hän ottaa teatterista vaikutteita tanssitunneilleen ja suurena osana hänen tunneillaan onkin ilmaisu. Luonteeltaan Laura on avoin ja iloinen. Tunneilla ilmapiiri on rento – jokainen saa tulla juuri sellaisena kuin on!


Laura suorittaa opetusharjoitteluaan Tanssitiimissä keväällä 2021 ja toimii harjoittelukautensa ajan TPO 14+v. koreografia/kompositio- tunnin ja Flying Low – tiiviskurssin opettajana. Kuva: Sonja Tolonen

HALUATKO TYÖSKENNELLÄ KANSSAMME?


TANSSIKOULU TANSSITIIMI Oy

Tuureporinkatu 13E 80 20100 TKU

tanssikoulu.tanssitiimi@outlook.com

+358447753270

Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse

tai puhelimitse virka-aikaan

%d bloggers like this: